duminică, 9 octombrie 2011

porumbei voiajori

Am facut acest blog cu gandul ca voi avea posibilitatea sa discut mai usor cu crescatorii de porumbei voiajori din toata tara si nu numai.
 Aceasta forma de comunicare mi se pare extraordinara si la indemana tuturor numai ca pentru mine e un domeniu nou.
 Nu doresc sa plictisesc pe nimeni cu tot felul de detalii despre viata mea sau alte tampenii ci o sa ma rezum numai la pasiunea mea de o viata, porumbelul voiajor .
 Cresc porumbei de cand ma stiu si acest microb il am transmis de la tatal meu,  in anul 2006 am revenit in forta dupa o perioada de pauza de 10 ani .
 Sunt membru columbofil la FCPR in cadrul clubului judetean Galati .
Dupa specificul zonei zburam numai etape de fond si maraton ,tinund cont de conceptiile invechite a celor care ne conduc, nu se concepe a zbura si altfel de categorii si aici ma refer la demifond si viteza .
 Sunt un nonconformist si imi place sa risc si astfel am inceput sa aduc porumbei de demifond si fond pentru a schimba putin conceptia celor care cred ca acesti porumbei nu sunt in stare sa castige la maraton de o zi.
 Sincer la inceput eram putin dezamagit mai ales ca campionii din judetul meu nu imi dadeau multe sanse sa inchei anul cu un porumbel in cusca.
  In 2006 am avut rabdare cu tot tineretul si am facut numai 2 etape de fond   ,spre surprinderea mea dupa cele 2 etape aveam destui porumbei tineri ramasi si cu sosiri deloc neglijabile rabdarea a dat roade in 2007
 Sa va spun cate ceva si de porumbei mei , nu sunt multi, cresc in jur de o suta de voiajori  , las cam 50 de puii pe an, matca e compusa momentan din maxim 5 perechi dar nu toti au ocazia sa reproduca  restul sunt porumbei maturi care participa an de an la concursuri.
 Porumbei provin in mare parte din importuri. .

2 comentarii:

  1. Felicitari pt rezultate domnule Vicentiu ... dupa parerea mea sunteti unul dintre cei mai seriosi columbofili romani!!!
    Au ce invata unii de la dumneavoastra!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. multumesc si sper pe aceasta cale sa invat si eu de la cei care au placerea sa discute cu mine.

    RăspundețiȘtergere